Aardbeving Indonesië: al zeker 10 doden

Bij een aardbeving op het Indonesische eiland Lombok vannacht zijn zeker tien doden gevallen. Dat blijkt uit de meest recente balans van de lokale autoriteiten.

“Bij de aardbeving kwamen zeker tien personen om. Er vielen een veertigtal gewonden en tientallen huizen raakten beschadigd”, zei Sutopo Purwo Nugroho, de woordvoerder van het Indonesische agentschap voor rampenbeheer. “We vermoeden dat de cijfers nog gaan stijgen, want we konden nog niet alle gegevens verzamelen.”

Het epicentrum bevond zich, volgens het Geofysisch Instituut van de VS (USGS), in de buurt van het dorp Lelongken in het noorden van het eiland. De beving onstond op ongeveer 7,5 kilometer diepte.

Van tsunamigevaar is geen sprake. Lombok ligt ten oosten van het toeristische eiland Bali.
Continue reading “Aardbeving Indonesië: al zeker 10 doden”

Zeker drie doden bij aardbeving op Lombok

Bij een aardbeving op het Indonesische eiland Lombok zijn zeker drie mensen om het leven gekomen. De beving had een kracht van 6,4. Veel gebouwen zijn beschadigd geraakt.
Ongeveer een uur na de beving volgde een naschok met een kracht van 5,4. Het epicentrum van de bevingen lag in het noorden van het eiland. Doordat de bevingen op het land waren, is er geen tsunamigevaar.
Vanwege het risico op aardverschuivingen zijn een aantal wegen op het eiland afgesloten. Ook de vulkaan Rinjani, die populair is bij wandelaars en klimmers, is gesloten.
Lombok ligt enkele tientallen kilometers ten oosten van het populaire vakantie-eiland Bali. Voor zover bekend heeft de aardbeving daar geen slachtoffers of schade veroorzaakt.
Continue reading “Zeker drie doden bij aardbeving op Lombok”